FaxebookPixelCode

Sfaturi despre cum să îţi întreţii încălţămintea din piele

CML Store / 16-12-2015

Postat de CML Store

Sfaturi despre cum să îţi întreţii încălţămintea din piele


   Acum că se apropie sezonul rece, iar vremea este încă indecisă se pare, trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Deja mi-am achiziţionat un palton foarte elegant, însă în timp ce mergeam să mă întâlnescu cu prietenele mele serile trecute, am observat că ale mele cizme de piele nu mai arată aşa de bine ca atunci când le-am achiziţionat.
Din cauza bălţilor de prin oraş, a prafului şi a oamenilor care ne mai şi calcă uneori, pielea se deteriorează. Ca să nu mai pomenesc de zăpada ce urmează să apară. Totuşi articolele de încălţăminte din piele naturală, fie că vorbim de încălţăminte de bărbaţi sau de femei, rămân cele mai dorite. Ce-i drept, încălţămintea din piele are un farmec aparte şi o eleganţă nemuritoare, motiv pentru care eu sunt fana ei pentru totdeauna. În plus, pielea naturală mi-a fost recomandată şi de către medicul dermatolog pentru că lasă piciorul să respire.


   Astfel am început să caut sfaturi despre cum ar trebui să îmi întreţin adecvat încălţămintea de piele şi aş vrea să le împărtăşesc şi cu voi. Menţionez că cele mai multe dintre aceste sfaturi sunt luate de la bunica mea, care a fost şi este încă o doamnă desăvârşită, care a arătat mereu impecabil.


   Bunica a ţinut să menţioneze prima şi prima dată că încălţămintea de piele trebuie curăţată după fiecare purtare, după care este indicat să fie unsă cu ulei de nurcă, ulei de ricin sau ulei de măsline.


   În cazul ploii şi ninsorii, este bine să folosim produse care protejează împotriva umezelii şi a petelor de sare. Ceara de albine este recomandată, însă se găsesc şi în magazine diferite produse speciale pentru aceste nevoi. Produsele din piele nu trebuie niciodată puse în apropierea unei surse de căldură, ci se lasă să se usuce la temperatura camerei.


   După ploaie putem folosi un material înmuiat în oţet alb pentru a şterge dungile de umezeală. Noroiul poate fi îndepărtat cu ajutorul unui material moale sau a unei perii.
Pentru interiorul pantofilor de piele, care este şi el foarte important, este recomandat uleiul de eucalipt sau uleiul de arbore de ceai, care împiedică deteriorarea şi luptă împotriva mucegaiului.


   Pantofii din piele întoarsă, din piele de căprioară sau din piele lăcuită necesită o îngrijire puţin mai specială cu ajutorul produselor din magazine. Există spray-uri speciale pentru încălţămintea din piele de căprioară şi încălţămintea din piele întoarsă.
Sper că veţi aplica aceste sfaturi şi vă vor fi de un real folos. Cizmele mele de piele sunt achitiziţionate de pe www.leilashoes.ro, iar după ce am avut grijă de ele corespunzător arată incredibil de bine chiar şi după numeroase purtări.